ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΕΑ 17-2-2020  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΛΕΥΚΑΝΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ  
Τ.Α.Υ.Π.  ΥΠ.ΠΟ.Α.
 
Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων αποφασίζει ομόφωνα να ζητηθεί η πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης κακοδιαχείρισης δημοσίου χρήματος μέσω του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων ΥΠΠΟΑ. Κάθε υπόθεση διαχείρισης δημόσιου χρήματος, πόσο μάλλον στο όνομα των εργαζομένων, πρέπει να εξετάζεται σε βάθος και να αποδίδονται οι ευθύνες στους πραγματικά υπεύθυνους, ώστε να μην υπάρχουν σκιές για το σύνολο των εργαζομένων.  
 
Ζητάμε:
  1. Από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ να απόσχει από κάθε ενέργεια συγκάλυψης της υπόθεσης, με την απόσυρση της ΚΥΑ  με τίτλο «Ρυθμίσεις για την εκκαθάριση του Ταμείου Αλληλοβοηθείας Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού» που βρίσκονται ήδη στη δικαιοσύνη.
  2. Από την δικαιοσύνη να προχωρήσει την έρευνα σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του ΤΑΥΠ ΥΠΠΟ (από το 2002), ώστε να ξεκαθαριστεί ποιοί από τους μετέχοντες στην Διοίκηση είχαν πραγματική εμπλοκή στην κακοδιαχείριση και στη δημιουργία των φακέλων πλαστών δανείων στο όνομα συναδέλφων μας.
  3. Να εξασφαλιστούν πλήρως και με διαφάνεια οι κατακτήσεις των εργαζόμενων: να περάσει ο παιδικός και το προσωπικό του ΤΑΥΠ ΥΠΠΟ στις θέσεις που έχουν δημιουργηθεί από το 2014 στον Οργανισμό του ΥΠΠΟΑ, να συνεχίσει ο παιδικός τη λειτουργία του, να πληρώνονται οι κατασκηνώσεις από το ΥΠΠΟΑ.