ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΕΑ 17-2-2020   ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ  ΓΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ
 
Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων καταδικάζει τις αυθαίρετες μετακινήσεις ή/και καθαιρέσεις προϊσταμένων Διευθύνσεων και Τμημάτων από την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΠΟ.Α.. Ο τρόπος με τον οποίο η πολιτική ηγεσία προχωρά, εδώ και λίγες εβδομάδες, σε αλλαγές στις θέσεις ευθύνης είναι αυθαίρετος και σε κάποιες περιπτώσεις παράνομος. Εκτός από την αλλαγή στην Εφ.Α.Πολ. Θεσσαλονίκης, ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η καθαίρεση Τμηματάρχη, χωρίς κανένα αιτιολογικό, καθώς και η μετακίνηση της Διευθύντριας Διοικητικού, που είχε μάλιστα τοποθετηθεί μετά από κρίση για την συγκεκριμένη θέση ευθύνης.  Οι κινήσεις αυτές δείχνουν ότι δεν υπάρχει πρόθεση να προχωρήσει μια άλλη διαδικασία, με τακτικές κρίσεις σε θέσεις ευθύνης, κάτι ιδιαίτερα επιτακτικό ειδικά μετά και την εφαρμογή των διατάξεων του επιτελικού κράτους.
Η Γενική Συνέλευση του ΣΕΑ ζητά να προχωρήσουν άμεσα οι κρίσεις για όλες τις θέσεις ευθύνης, με ένα σύστημα αξιοκρατικό που δεν θα αποκλείει κανέναν συνάδελφο/ισσα, και να μην προχωρήσουν πάλι διορισμοί και τοποθετήσεις προϊστάμενων, είτε μέσω αλλαγής Οργανισμού είτε με άλλη «δικαιολογία».