ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ
Ερμού 136, 10553 Αθήνα. Τηλ-Fax.: 2103252214, E-mail:archaeol@otenet.gr, www.sea.org.gr
 
Αθήνα, 24/1/2020
Αρ. Πρωτ.: 27
 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΣΕ Ν.Π.Δ.Δ.
 
Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων από κοινού με τον Ενιαίο Σύλλογο Υπαλλήλων ΥΠ.ΠΟ.Α. Αττικής, Στερεάς και Νήσων και άλλα σωματεία του ΥΠ.ΠΟ.Α., σας προσκαλεί στη Συνέντευξη Τύπου που θα γίνει την
Πέμπτη 30 Ιανουαρίου, ώρα 12.00μμ στο αμφιθέατρο του Επιγραφικού Μουσείου, Τοσίτσα 1
Στη Συνέντευξη Τύπου θα παρουσιαστούν οι θέσεις των Σωματείων ενάντια στην εξαγγελία της κυβέρνησης και της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού για μετατροπή των Μεγάλων Δημόσιων Μουσείων σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου. Θα αναπτυχθούν επιχειρήματα και θα δοθούν στοιχεία τα οποία τεκμηριώνουν ότι η απόσπαση των ισχυρών και προβεβλημένων Μουσείων από το σώμα της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και η μετατροπή τους σε αυτοτελείς δομές με διορισμένο από την πολιτική ηγεσία Διοικητικό Συμβούλιο, αντίκειται στον σκοπό της ίδρυσης και της λειτουργίας τους,  και υπονομεύει το πλούσιο παραγόμενο έργο που εκτελείται από εξειδικευμένο προσωπικό, την διαρκή σύνδεση και αλληλοτροφοδότηση από τις δομές του ΥΠ.ΠΟ.Α. και κυρίως τον υψηλού επιπέδου δημόσιο, επιστημονικό και παιδευτικό τους ρόλο.
Αμέσως μετά τη Συνέντευξη Τύπου θα ακολουθήσει στον ίδιο χώρο Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα τα Μεγάλα Δημόσια Μουσεία, στην οποία θα συμμετέχουν διευθυντές, εργαζόμενοι στα μουσεία, μουσειολόγοι και πανεπιστημιακοί. 
 
 
 
                                                                    Για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΑ,
 
                                                                   Η Πρόεδρος          Η Γενική Γραμματέας
                              
                                                                Σταματία Μαρκέτου     Ειρήνη Σκιαδαρέση