ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ
Ερμού 136, 10553 Αθήνα. Τηλ-Fax.: 2103252214, E-mail:archaeol@otenet.gr, www.sea.org.gr
 
          
 
Αθήνα, 25/9/2019
 
                                                                                                                           
Τάσος Ουλκέρογλου 1981-2019
 
Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια ενός νέου φέρελπι συναδέλφου που επρόκειτο να αναλάβει σύντομα Υπηρεσία στο Υπουργείο Πολιτισμού.
Ο Τάσος Ουλκέρογλου, που έφυγε τόσο πρόωρα, συνδύαζε με εξαιρετικό τρόπο τη δραστηριότητα στο πεδίο με την έρευνα και τη συγγραφή.
Γέννημα θρέμμα της Θεσσαλονίκης, ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές και μεταπτυχιακές του σπουδές στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε σε διάφορες θέσεις στη Βόρειο Ελλάδα (Δίον, Σέρρες, Καβάλα, Θάσο, Θεσσαλονίκη) στο πλαίσιο συστηματικών και ιδιαίτερα σωστικών ανασκαφών για μεγάλα δημόσια έργα, όσο και σε μείζονα αναστηλωτικά έργα (Ανακτορούπολις, Ν. Περάμου Καβάλας). Παράλληλα με την επαγγελματική δραστηριότητα ολοκλήρωσε τη συγγραφή της διδακτορικής του διατριβής για τις λουτρικές εγκαταστάσεις της Ύστερης Αρχαιότητας στη Μακεδονία, με αφορμή την ενασχόλησή, από τα φοιτητικά του χρόνια,  με τα λουτρά του Δίου. Ευτύχησε να τη δει δημοσιευμένη. Συνέγραψε και συνυπέγραψε πλήθος επιστημονικών εργασιών, αλλά και λογοτεχνικά έργα, που βρίσκονται υπό έκδοση.
Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.