ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ

Ερμού 136, 10553 Αθήνα. Τηλ-Fax.: 2103252214, 6937075765, E-mail:archaeol@otenet.gr, www.sea.org.gr

 

Αθήνα, 17/11/2016

Αρ. Πρωτ.: 536

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Στο πλαίσιο της Ημέρας Προβολής του έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, που ειδικά φέτος έχει επίκεντρο την 21η Νοεμβρίου 2016, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ), τα μέλη του και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του Υπουργείου Πολιτισμού διοργανώνουν σειρά εκδηλώσεων σχετικά με το ανασκαφικό, αναστηλωτικό, μουσειακό, εκπαιδευτικό και γενικά το πολυσχιδές έργο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.
 

  • Ανοίγουμε τις πόρτες αρχαιολογικών χώρων, μνημείων, μουσείων, αποθηκών και εργαστηρίων συντήρησης και μιλάμε με τις τοπικές κοινωνίες και τους πολίτες τους, ενήλικες και μαθητές, δασκάλους και δημοσιογράφους, αγρότες, επιχειρηματίες και καλλιτέχνες και … και …, για τον τρόπο που δουλεύουμε, αλλά και για τη σημασία της δουλειάς μας για την εκπαίδευση, την οικονομία, την ανάπτυξη.
  • Σημείωση: Η είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία για όσους συμμετέχουν στις υπό συζήτηση εκδηλώσεις είναι δωρεάν.
  • Σας αποστέλλουμε συνημμένο εκτενές πρόγραμμα των εκδηλώσεων ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και παρακαλούμε για την προώθηση και γνωστοποίησή του. Μέλη του Συλλόγου μας είναι στη διάθεσή σας για περαιτέρω πληροφορίες και διευκρινίσεις, κατόπιν επικοινωνίας με τη Γραμματεία του ΣΕΑ στο 210 3252214, η οποία θα σας παραπέμψει στον εκάστοτε υπεύθυνο.
  • Ευχαριστούμε για την ανταπόκριση και βοήθεια στην προσπάθειά μας να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη για τη σημασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς ως δημόσιο και κοινωνικό αγαθό.


 

Με εκτίμηση,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΑ,

 

Η Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

 

 

Όλγα Σακαλή Φώτης Γεωργιάδης