«(Ανα)σχεδιάζοντας το μέλλον της προστασίας των μνημείων» Αθήνα, 25-26/2/2016

Σας ενημερώνουμε ότι η Διημερίδα που πραγματοποίησε στις 25-26 Φεβρουαρίου ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων με τίτλο «(Ανα)σχεδιάζοντας το μέλλον της προστασίας των μνημείων» ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία. Η μαζική συμμετοχή, οι τεκμηριωμένες εισηγήσεις, οι ενδιαφέρουσες συζητήσεις και το αμείωτο ενδιαφέρον για διάλογο και προβληματισμό σε όλες σχεδόν τις θεματικές συνεδρίες αποτέλεσαν τα βασικά χαρακτηριστικά της συνάντησης.

Η Διημερίδα ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση της πρότασης στην οποία ομόφωνα είχε καταλήξει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου για έναν νέο Οργανισμό και τη συζήτηση στην στρογγυλή τράπεζα μεταξύ των συμμετεχόντων και των προσκεκλημένων του ΣΕΑ, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά για την αποδοχή της πρόσκλησης και την κατάθεση της πολύτιμης γνώσης και εμπειρίας τους.

Μετά την ολοκλήρωση της Διημερίδας, συνεχίστηκε η συζήτηση μεταξύ των μελών του Συλλόγου για την πρόταση Οργανισμού, κατά τη διάρκεια της οποίας δημιουργήθηκε ένας γόνιμος προβληματισμός. Κρίθηκε δε πως, λόγω της σοβαρότητας του ζητήματος, χρειάζεται να δοθεί περισσότερος χρόνος για διάλογο και ανταλλαγή απόψεων και να μην ολοκληρωθεί άμεσα η διαδικασία με ψηφοφορία.

Η Ομάδα Εργασίας του Δ.Σ. για τον Οργανισμό, και στη συνέχεια το Δ.Σ. του Συλλόγου, αφού λάβουν υπόψη τους όλες τις προτάσεις που κατατέθηκαν στη διάρκεια της Διημερίδας ή θα κατατεθούν εγκαίρως, θα διαμορφώσουν το τελικό σχέδιο πρότασης του Συλλόγου, το οποίο θα αποσταλεί το συντομότερο στα μέλη του με στόχο να συζητηθεί ενδελεχώς και να τεθεί σε ψηφοφορία στην ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση.