Δελτίο Τύπου

 

 

Το ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ ΕΞΑΝΤΑΣ σε συνεργασία με το Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων, εκθέτει στις εγκαταστάσεις του ΣΕΑ ( Ερμού 134, Αθήνα, τηλ. 210-3252214) την εικαστική κατασκευή «Το τρένο της ζωής» που δημιούργησαν μέλη της Θεραπευτικής κοινότητας ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ –ΕΞΑΝΤΑΣ.

 

Διάρκεια: 28 Σεπτεμβρίου – 30 Οκτωβρίου 2015

 

Είσοδος ελεύθερη

 

 

«ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ»

 

Η εικαστική ομάδα του Θεραπευτικού Προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ- ΕΞΑΝΤΑΣ στα πλαίσια των πολιτιστικών δράσεων που επιδοτεί το Υπουργείο Πολιτισμού, δημιούργησε μια κατασκευή μεικτής τεχνικής (ζωγραφική και ψηφιδωτό) με τίτλο: «Το τρένο της ζωής».

 

Η ομάδα των θεραπευόμενων μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία ονειρεύτηκε, σχεδίασε, εμπνεύστηκε από τους ζωγράφους Α. Ακριθάκη, Γ. Γαΐτη για να σχηματοποιήσει την προσπάθεια για προσωπική αλλαγή και την πορεία για ένα καλύτερο μέλλον σε μια εικαστική δημιουργία .

 

Η κατασκευή του τρένου γίνεται σύμβολο του ταξιδιού-προσπάθειας που κάνουν οι θεραπευόμενοι για να κερδίσουν ξανά τη ζωή. Έτσι η μηχανή αντικατοπτρίζει την κινητήρια, εσωτερική δύναμη που κρύβει ο καθένας μέσα του. Οι άνθρωποι στα βαγόνια συμβολίζουν τα υπό απεξάρτηση άτομα που αγωνίζονται να ξεφύγουν από μια ισοπεδωτική κοινωνία . Οι βαλίτσες γίνονται σύμβολο όλων όσων κουβαλούν στην ψυχή τους και τα εμπιστεύονται στην κοινότητα- ομάδα για να πάρουν βοήθεια .

 

Νόστος, γνωριμία με τον κόσμο της τέχνης, ποιότητα στη ζωή, στόχοι, ομαδική προσπάθεια, χαρά και επικοινωνία γίνονται οι αφορμές για την επιβίβασή στο τρένο…

 

Εκπαιδεύτρια – Εικαστικός : Σταυρούλα Κωστάκου