ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ
Ερμού 136, 10553 Αθήνα. Τηλ-Fax.: 2103252214, 6937075765
E-mail: archaeol@otenet.gr, www.sea.org.gr
 
 
Αθήνα, 18/9/2015
Αρ. Πρωτ.:322
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
Η Κινηματογραφική Ομάδα του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων ολοκληρώνει τον κύκλο των θερινών προβολών με την προβολή της ταινίας:
 
Η ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ
 
την Τρίτη 22-9-15, 9 μ.μ. στον κήπο του κτηρίου του ΣΕΑ (είσοδος δωρεάν)
 
Ο βραβευμένος σκηνοθέτης Κίμων Τσακίρης, που έγινε γνωστός με το ντοκιμαντέρ Sugartown – Οι Γαμπροί (2006), επιστρέφει με την “Αρχαιολόγο”, μια ταινία τεκμηρίωσης γύρω από την προσπάθεια της αρχαιoλόγου Γεωργίας Καραμήτρου να σώσει ό,τι μπορεί πριν χαθεί για πάντα στον βυθό μιας τεχνητής λίμνης στη Δυτική Μακεδονία. Η βαθιά ανθρώπινη ματιά του σκηνοθέτη, η αξιοθαύμαστη στάση της πρωταγωνίστριας και η συγκινητική δέσμευση της απέναντι σε αυτό που αναλαμβάνει και θεωρεί προσωπική της ευθύνη, συνθέτουν ένα εξαιρετικό ντοκιμαντέρ.
 
Στις κοιλάδες και τις πεδινές ζώνες του Αλιάκμονα υπάρχουν σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα που χρονολογούνται από τα προϊστορικά χρόνια. Για την Γεωργία Καραμήτρου, προϊσταμένη της Λ΄Εφορείας, που ανασκάπτει την περιοχή από τη δεκαετία του ’80, ο χρόνος κυλά αντίστροφα. Το 2012, ο χώρος θα μετατραπεί σε λίμνη από το υπό κατασκευή φράγμα Ιλαρίωνα της ΔΕΗ. Η αρχαιολόγος καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες ώστε να ολοκληρωθεί το σωστικό της έργο (με χρηματοδότηση της ΔΕΗ Α.Ε.), το οποίο δύο τρεις μήνες πριν το τέλος του, βρίσκεται στην πιο αποδοτική του φάση.
Σενάριο & Σκηνοθεσία: Κίμων Τσακίρης 
Παραγωγή: Χρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος
 
 
Η ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ: Διάρκεια: 90' ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: FALIRO HOUSE Σενάριο / Σκηνοθεσία Κίμων Τσακίρης Παραγωγή Χρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος Διεύθυνση Φωτογραφίας Γιάννης Δρακουλαράκος Μοντάζ Τατιάνα Πανηγύρη Πρωτότυπη Μουσική Κωσταντής Παπακωνσταντίνου Θανάσης Παπακωνσταντίνου Ηχοληψία 'Αρης Καφεντζής Μιξάζ Κώστας Βαρυμποπιώτης Εκτέλεση Παραγωγής Λέλια Ανδρόνικου.
 
 
trailer
http://www.falirohouse.com/films/The-Archaeologist