Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ, τα σωματεία του ΥΠΠΟΑ και η ΠΟΕ-ΥΠΠΟ ενάντια στις απολύσεις.

Συνάδελφοι-ισσες,

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ, τα σωματεία του ΥΠΠΟΑ και η ΠΟΕ-ΥΠΠΟ ενάντια στις απολύσεις. Συγκεκριμένα:



  • Για αύριο Πέμπτη 1 Αυγούστου, πανελλαδική στάση εργασίας από τις 11.00 έως τη λήξη του ωραρίου (στην Αθήνα: συγκέντρωση 12 μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος).
     
  • Για την Παρασκευή 2 Αυγούστου, πανελλαδική 24ωρη απεργία. Στην Αθήνα στις 9 το πρωί θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Ακρόπολη και μετά πορεία προς το ΥΔΙΜΗΔ μαζί με τους απεργούς από όλο το δημόσιο (Βασ. Σοφίας 15).
 
Παρακαλούνται από τα Τοπικά Παραρτήματα και οι συνάδελφοι στις Περιφερειακές Υπηρεσίες να οργανώσουν ανάλογες δράσεις έξω από Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους.
Σύμφωνα με την μέχρι τώρα ενημέρωση, οι λίστες με τις πλεονάζουσες οργανικές θέσεις ή ειδικότητες δεν έχουν αποσταλεί από το ΥΠΠΟΑ προς το ΥΔΙΜΗΔ.
 

Η συμμετοχή όλων μας είναι ιδιαίτερα κρίσιμη σ’αυτή τη συγκυρία.
> να μην περάσουν οι απολύσεις
> να μην γίνει Π.Δ. το σχέδιο Οργανισμού που συρρικνώνει την Αρχαιολογική Υπηρεσία
 
Ο αγώνας θα είναι μακρύς και επώδυνος. Όμως από τη συμμετοχή, τη μαζικότητα, τη διάρκεια και την επιμονή που θα επιδείξουμε, θα κριθεί και το τι θα κερδίσουμε.