Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων χαιρετίζει την βράβευση της συναδέλφου αρχαιολόγου Διδάκτορος Αγγελικής Κοτταρίδη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια με το Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικα

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων χαιρετίζει την βράβευση της συναδέλφου αρχαιολόγου Διδάκτορος Αγγελικής Κοτταρίδη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια με το Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικα.

Η Αγγελική Κοτταρίδη, διακεκριμένο μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, πρώην Αντιπρόεδρος και Γενική Γραμματέας, τιμήθηκε με την ύψιστη αυτή διάκριση από τον αρχηγό του Ελληνικού Κράτους για το έργο της στη προστασία και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου των Αιγών, της πρωτεύουσας της Αρχαίας Μακεδονίας και την δημιουργία του εξαιρετικού Αρχαιολογικού Μουσείου στην Βεργίνα, έργα που συνέβαλαν καθοριστικά και στην διάδοση της επιστημονικής γνώσης για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Σε καιρούς χαλεπούς για την Αρχαιολογική Υπηρεσία και σε απόλυτη χρονική συγκυρία με την προσπάθεια μετατροπής των δημόσιων μουσείων σε ΝΠΔΔ, η βράβευση της δρος Α. Κοτταρίδη για την υλοποίηση ενός από τα σημαντικότερα και καλύτερα μουσεία της χώρας που είναι αναπόσπαστο τμήμα του αρχαιολογικού χώρου των Αιγών, συνιστά καίριο αντίλογο στην έωλη επιχειρηματολογία για τη αποκοπή του νέου μουσείου της Ακροπόλεως από την ίδια την Ακρόπολη και την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Η βράβευση από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας μιας μαχόμενης αρχαιολόγου περιποιεί ιδιαίτερη τιμή στο Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων και ενισχύει ηθικά όλα τα μέλη του, τους αρχαιολόγους της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας που δίνουν σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες καθημερινά την μάχη για την προστασία και την ανάδειξη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Χώρας μας.

Για το Δ.Σ. του Σ.Ε.Α.

Ο Πρόεδρος

Δημήτρης Αθανασούλης

Η Γενική Γραμματέας

Άλκηστη Παπαδημητρίου