Η 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου, και ιδιαίτερα η συμμετοχή στα συλλαλητήρια της πρώτης μέρας σε όλη τη χώρα υπήρξε ιδιαίτερα σημαντική.

Προς Όλα τα μέλη του ΣΕΑ

Ενημέρωση από τις απεργιακές κινητοποιήσεις

στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου

 

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες

Η 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου, και ιδιαίτερα η συμμετοχή στα συλλαλητήρια της πρώτης μέρας σε όλη τη χώρα υπήρξε ιδιαίτερα σημαντική.

Στην Αθήνα τα ποσοστά συμμετοχής των αρχαιολόγων ξεπέρασαν το 60% καθώς σε κάποιες Υπηρεσίες δούλεψε μόνο το προσωπικό ασφαλείας, ενώ μεγάλη ήταν και η συμμετοχή στην απεργιακή διαδήλωση της ΑΔΕΔΥ.

Στη Θεσσαλονίκη παρέμειναν κλειστά την Τετάρτη 18/9 το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού. Στη Θεσσαλία το ποσοστό συμμετοχής στις 18/9 ήταν 100%, όπως και στη Λ΄ ΕΠΚΑ (Κοζάνη-Γρεβενά), την Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας Βορείου Ελλάδος, στη Δ΄ ΕΠΚΑ (Αργολίδα, με κλειστούς τους αρχαιολογικούς χώρους στην Επίδαυρο, τις Μυκήνες, την Τίρυνθα, το Μουσείο Ναυπλίου και τα έργα του ΕΣΠΑ), στη Ε΄ΕΠΚΑ (Λακωνία, με κλειστά το Αρχαιολογικό Μουσείο και τα έργα του ΕΣΠΑ), στην 7ηΕΒΑ της Λάρισας,  στη Δυτική Ελλάδα και την Πάτρα το ποσοστό συμμετοχής ήταν 70-80%. Στην Ήπειρο και την Κέρκυρα παρέμειναν κλειστοί οι αρχαιολογικοί χώροι και τα Μουσεία, εκτός ελαχίστων, ενώ πραγματοποιήθηκε παρέμβαση των εργαζόμενων στο Φρούριο της Κέρκυρας. Στη Ρόδο το ποσοστό της απεργίας ήταν 90% και κλειστά παρέμειναν τα γραφεία της ΚΒ ΕΠΚΑ, της 4ης ΕΒΑ, του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου, καθώς και το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Παλάτι των Ιπποτών και οι αρχαιολογικοί χώροι. Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στην Κρήτη, όπου οι αρχαιολογικοί χώροι της Φαιστού και της Κνωσού παρέμειναν κλειστοί. Στη ΛΑ ΕΠΚΑ (Ξάνθη) η συμμετοχή ήταν 87,5%, ο αρχαιολογικός χώρος των Αβδήρων παρέμεινε κλειστός και όλοι οι εργαζόμενοι βρέθηκαν στην απεργιακή διαδήλωση. Στην ΙΘ ΕΠΚΑ (Κομοτηνή) η συμμετοχή ήταν 80% και παρέμεινε κλειστό το Μουσείο και ο αρχαιολογικός χώρος. Στην 3η ΕΒΑ (Χίος), την ΚΘ ΕΠΚΑ (Καστοριά), και την ΚΖ΄ ΕΠΚΑ (Κατερίνη) τα ποσοστά συμμετοχής την πρώτη μέρα ήταν 50-60%.

Σας στέλνουμε δημοσιεύματα και φωτογραφίες από τις κινητοποιήσεις:

Αργολίδα:

http://depka.wordpress.com/

 

Κέρκυρα:

http://www.youtube.com/watch?v=g-rv8HPqZoc&list=UU9bs05kfFPkAjnJkmk_6k5A

 

Καρδίτσα

http://www.karditsanews.gr/archives/76187

 

Κρήτη

http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/221288

 

Αθήνα

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=RG42m1cOCrk#t=331

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ