Η ανταπόκριση και συμμετοχή στο διήμερο 20-21 Οκτωβρίου 2013 "Ημέρα της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας" είναι ήδη μεγάλη. Σας ενημερώνουμε ότι η προθεσμία υποβολής προτάσεων και δράσεων παρατείνεται έως και την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ

20-21 Οκτωβρίου: Ημέρα αφιερωμένη στην προβολή του

πολυσχιδούς έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

 

2Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

 

 

Αγαπητοί συνάδελφοι, -ισσες,

 

Η ανταπόκριση και συμμετοχή στο διήμερο 20-21 Οκτωβρίου 2013 "Ημέρα της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας" είναι ήδη μεγάλη. Σας ενημερώνουμε ότι η προθεσμία υποβολής προτάσεων και δράσεων παρατείνεται έως και την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου. Θυμίζουμε ότι οι δράσεις είναι καλό να περιστραφούν γύρω από την πραγματικότητα του έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, της πολυπλοότητάς του, της σύμβολής του στην τοπική ανάπτυξη και την ιστορική μνήμη, καθώς και της προσφοράς πολλών κλάδων εργαζομένων σε αυτό (με ιδιαίτερη αναφορά στους εργάτες, τους σχεδιαστές και άλλες ειδικότητες που απειλούνται με διαθεσιμότητα).

Παρακαλούμε εκτός από τον τίτλο, τον τόπο και τον χρόνο της δράσης και περιγραφή της, που θα στείλει κάθε Υπηρεσία που ενδιαφέρεται να συμμετέχει στο email archaeol@otenet.gr, να υπάρχει όνομα υπευθύνου και τηλέφωνο επικοινωνίας για συνεννόηση με το Σύλλογο και τον τύπο σχετικά με τη δράση.

Σας ενημερώνουμε ότι ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων έχει εξασφαλίσει τη δυνατότητα προβολής των παρακάτω ντοκιμαντέρ τα οποία προβάλλουν το έργο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας μέσα από την συμβολή όλων των ειδικοτήτων που εργάζονται σε αυτήν.

 

  • Οι Φύλακες της μνήμης”, σκηνοθεσία Σταύρος Ψυλλάκης, παραγωγή ΚΕ΄ΕΠΚΑ, διάρκεια 57΄.

  • Οι ειδικοί της αρχαιολογίας”, 20λεπτη ταινία κινουμένων σχεδίων για μικρούς και μεγάλους που παρουσιάζει τη δουλειά του αρχαιολόγου, Γαλλικής Παραγωγής 2010, βραβείο παιδαγωγικού ντοκιμαντέρ στο φεστιβάλ ΑΓΩΝ.

  • Ο Αη Γιώργης στο Ακραίφνιο”, αρχαιολογικό ντοκυμαντέρ για την αναστήλωση του Ι.Ν.Αγίου Γεωργίου στο Ακραίφνιο Βοιωτίας, συμπαραγωγή του ΣΕΑ και της 23η ΕΒΑ, διάρκεια 24΄.

 

Οι Υπηρεσίες που ενδιαφέρονται να τις προβάλλουν, θα πρέπει να το δηλώσουν εγκαίρως στα γραφεία του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων έως και την Τρίτη ώρες 12.00-17.00, προκειμένου να παραλάβουν τα dvd των ταινιών.

 

Όπως και στη πέρυσι, θα ζητηθεί από τη ΓΔΑΠΚ ελεύθερη είσοδος για όσους θέλουν να συμμετέχουν στις δράσεις που γίνονται σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ