Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων καταδικάζει την δολοφονική επίθεση των στρατιωτικών δυνάμεων του κράτους του Ισραήλ ενάντια στα πλοία του Free Gaza Movement («Στόλος Ελευθερίας»)

ΨΗΦΙΣΜΑ
Για την δολοφονική επίθεση του στρατού του Ισραήλ
κατά των πλοίων του Free Gaza Movement
 
 
 
Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων καταδικάζει την δολοφονική επίθεση των στρατιωτικών δυνάμεων του κράτους του Ισραήλ ενάντια στα πλοία του Free Gaza Movement («Στόλος Ελευθερίας»), που κατέληξε σε αιχμαλωσία, δολοφονίες και τραυματισμούς δεκάδων ξένων πολιτών μεταξύ των οποίων και της ελληνικής αποστολής.
Η αντιμετώπιση από το Ισραήλ των πλοίων που μετέφεραν ανθρωπιστικό υλικό για τον λαό της Παλαιστίνης, ως εχθρικού στόλου και η πειρατική επιχείρηση που εκτυλίχθηκε σε διεθνή ύδατα παραβιάζει κάθε έννοια διεθνούς δικαίου. Αλλά και ο επί χρόνια αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας αποτελεί διαρκές έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.
Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων συμπαραστέκεται στον Παλαιστινιακό λαό και τον αγώνα του για αξιοπρεπή ζωή σε ένα ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους ακτιβιστές του Free Gaza Movement. Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να ζητήσει την άμεση απελευθέρωση των πλοίων και των πληρωμάτων και την ελευθερία να προσεγγίσουν στην παλαιστινιακή ακτή. Καλούμε επίσης την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες ώστε να καταδικαστούν οι δολοφονικές πράξεις του Ισραήλ από τη διεθνή κοινότητα και να του επιβληθούν οι δέουσες κυρώσεις.
 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ