Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων καταδικάζει την χρήση ωμής αστυνομικής βίας κατά εργαζομένων μέσα στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, του απόλυτου συμβόλου της δημοκρατίας, του πολιτισμού και της ελευθερίας του λόγου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
ΤΑ ΜΑΤ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ
 
Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων καταδικάζει την χρήση ωμής αστυνομικής βίας κατά εργαζομένων μέσα στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, του απόλυτου συμβόλου της δημοκρατίας, του πολιτισμού και της ελευθερίας του λόγου. Η επέμβαση των δυνάμεων καταστολής προδίδει εκκωφαντική αδυναμία πολιτικής διαχείρισης των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τομέας της προστασίας και ανάδειξης της πολιτισμικής μας κληρονομιάς.
Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων ζητά να αποχωρήσουν αμέσως τα ΜΑΤ, να ανοίξει πάραυτα η Ακρόπολη για τους Έλληνες πολίτες και τους ξένους επισκέπτες και η πολιτική ηγεσία να σκύψει πάνω στα μείζονα προβλήματα των Μνημείων, της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και των εργαζομένων σε αυτή, μονίμων και συμβασιούχων. Ο Σ.Ε.Α. έχει καταθέσει εμπεριστατωμένες θέσεις και προτάσεις, για τις οποίες η πολιτική ηγεσία έχει, μέχρι σήμερα, αποφύγει να πάρει θέση. Ο διάλογος με τους εργαζόμενους στον Πολιτισμό αποτελεί την καλύτερη λύση για την άρση του σημερινού αδιεξόδου. 
 
 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ