Σας αποστέλλουμε το κείμενο του νόμου «Ρυθμίσεις Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις» που ψηφίστηκε στη Βουλή την προηγούμενη εβδομάδα.

Συνάδελφοι-Συναδέλφισσες,

Σας αποστέλλουμε το κείμενο του νόμου «Ρυθμίσεις Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις» που ψηφίστηκε στη Βουλή την προηγούμενη εβδομάδα.

Η υποκρισία της κυβέρνησης συνεχίζεται:

  • Καταργεί τη μηχανογραφική άδεια μόνο για το δημόσιο τομέα, ρύθμιση που αντίκειται στη νομοθεσία, αφού η άδεια αυτή προβλέπεται σύμφωνα με το Π.Δ. 398/1994. Είναι προφανώς παράλογο την ίδια στιγμή που αναγγέλουν την επέκταση του ηλεκρονικού πρωτοκόλλου και της ηλεκτρονικής υπογραφής σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες να καταργούν την άδεια που σχετίζεται με τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή.

  • Την ώρα που η κυβέρνηση μιλά για αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων με το άρθρο 4 παγώνει τις άδειες υπηρεσιακής εκπαίδευσης έως 31 Δεκεμβρίου 2014.

  • Με τα άρθρα 14-18 τροποποιεί για 7η φορά το Πειθαρχικό Δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων!

  • Ακολουθεί δύο μέτρα και δύο σταθμά για τη στελέχωση του Δημοσίου. Την ίδια ώρα που το ΥΠΠΟΑ έχει ανάγκη από προσωπικό και «χάνει» 180 υπαλλήλους του που τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας, στελεχώνει την εταιρεία ΕΤΕΑΝ Α.Ε κατά παρέκκλιση της κείμενης νομοθεσίας.

  • Το αποκορύφωμα του παραλογισμού φαίνεται στο άρθρο 34 όπου προβλέπονται αποσπάσεις στη Γ.Γραμματεία Καταναλωτή για να πληρωθούν οι θέσεις οι οποίες έμειναν κενές λόγω του ότι οι υπάλληλοι που τις κατείχαν τέθηκαν σε διαθεσιμότητα με το ν.4172/2013!

Σημειώνουμε ότι η αλλαγή της νομοθεσίας για τη χορήγηση αδειών ισχύει από τη δημοσίευση του νόμου σε ΦΕΚ.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων πραγματοποίησε ήδη παρέμβαση στη Γ.Γραμματέα του ΥΠΠΟΑ κ.Λ.Μενδώνη προκειμένου να υπογραφούν οι άδειες υπηρεσιακής εκπαίδευσης που έχουν χορηγηθεί από τα αρμόδια Υπηρεσιακά Συμβούλια πριν από τη δημοσίευση του νόμου.