Αθήνα, 13/3/2023
Α.Π. 11                       
                                                                                   

ΘΕΜΑ: Τρίτη 14 Μαρτίου - Στάση Εργασίας από τις 12.00 μέχρι τη λήξη της βάρδιας και συγκέντρωση στις 13.00 στο κτίριο της Μπουμπουλίνας
           
Η εγκληματική επίθεση σε βάρος του συναδέλφου και μέλους του Συλλόγου μας Μανώλη Ψαρρού, αρχαιολόγου με αρμοδιότητες στην περιοχή της Μυκόνου, δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη.
 
Μετά από διευρυμένη σύσκεψη με τους εργαζόμενους στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων την Δευτέρα 13/3, διαπιστώθηκε όχι μόνο ο αποτροπιασμός και η ομόθυμη καταδίκη της μαφιόζικης επίθεσης, αλλά και η καθολική πεποίθηση πως μόνο η συλλογική αντίσταση των εργαζομένων μπορεί να θέσει τέρμα σε παρόμοιες πρακτικές.
 
Στο πλαίσιο αυτό, ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού Αττικής, Στερεάς και Νήσων, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων και η Πανελλήνια Ένωση Συντηρητών Αρχαιοτήτων, ως πρώτη άμεση αντίδραση, προκηρύσσουν    
 
την Τρίτη 14 Μαρτίου
Στάση Εργασίας από τις 12.00 έως την λήξη της βάρδιας
και συγκέντρωση στο κτίριο του ΥΠΠΟΑ στην Μπουμπουλίνας
 
Ζητάμε συνάντηση με την Υπουργό και τον ΓΓ Πολιτισμού του ΥΠΠΟΑ, για να δεσμευτούν για τα εξής:
 
  • Η έρευνα από τις αρχές να προχωρήσει ταχύτατα και σε βάθος.
  • Να βρεθούν και να τιμωρηθούν όχι μόνο οι φυσικοί αλλά και οι ηθικοί αυτουργοί του εγκληματικού χτυπήματος κατά του συναδέλφου μας.
  • Να κάνει μηνυτήρια αναφορά το ΥΠΠΟΑ με τις υποθέσεις που χειρίζεται ο συνάδελφος Μ. Ψαρρός και να ζητήσει να συσχετιστούν με την επίθεση.
  • Απαιτούμε από την Υπουργό Πολιτισμού να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες και αναγκαίες ενέργειες για την προστασία όλων των εργαζομένων του Υπουργείου Πολιτισμού απέναντι σε κάθε περίπτωση άσκησης πιέσεων που σχετίζονται με την εκτέλεση υπηρεσιακών καθηκόντων.
  • Να σταματήσουν οι πιέσεις από κυβερνητικά και πολιτικά γραφεία στους υπαλλήλους
​ 
Η εγκληματική και μαφιόζικη επίθεση δεν θα πετύχει τον σκοπό της
 
ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΣΤΕΡΕΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ