ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ
Ερμού 136, 10553 Αθήνα. Τηλ-Fax.: 2103252214, E-mail:archaeol@otenet.gr, www.sea.org.gr
 
 
Αθήνα,   8/2/2023
 
Αύριο Πέμπτη 9/2/2023 και την Κυριακή 12/2/2023 στις 12.30 στο πλαίσιο των δράσεων που διοργανώνονται από τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων από κοινού με τον Ενιαίο Σύλλογο Αττικής-Στερεάς-Νήσων, την ΠΕΣΑ και ΠΑΣΥΠΑΤΕ για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των Μουσείων συγκεντρωνόμαστε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και σας καλούμε να συμμετέχετε.

Τι συμβαίνει;
Η κυβέρνηση σχεδιάζει να αποκόψει τα πέντε μεγαλύτερα δημόσια αρχαιολογικά Μουσεία από την Αρχαιολογική Υπηρεσία και να διορίσει σε αυτά Διοικητικά Συμβούλια με πρόσωπα της επιλογής της.

Πού θα οδηγήσει αυτό;
Στην παράδοση των αρχαιοτήτων σε πρόσωπα που δεν έχουν σχέση με την αρχαιολογία, στην αύξηση εισιτηρίων, στην κατάργηση κάθε δωρεάν παροχής για το κοινό, στην έμμεση ιδιωτικοποίηση.

Το χειρότερο;
Τα ΔΣ θα έχουν την αρμοδιότητα να ιδρύουν παραρτήματα των Μουσείων στο εξωτερικό, εξάγοντας μόνιμα αρχαιότητες από την Ελλάδα.

Σε ποια Μουσεία;
Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Αρχαιολογικό Μουσείο ­Θεσσαλονίκης, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Αγωνιζόμαστε για να το αποτρέψουμε!
Η πολιτιστική κληρονομιά είναι η κοινή μας περιουσία, δεν την παραχωρούμε στους «εκλεκτούς» της εκάστοτε κυβέρνησης.
Ενημερωθείτε στη σελίδα
https://www.facebook.com/standwithgreekstatemuseums

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε;
Υπογράψτε το ψήφισμα:
https://secure.avaaz.org/community_petitions/el/elleniko_koinoboulio_uperaspizomaste_ta_demosia_arkhaiologika_mouseia_we_stand_with_greek_state_museums/?cCgBptb&utm_source=sharetools&utm_medium=copy&utm_campaign=petition-1667960-uperaspizomaste_ta_demosia_arkhaiologika_mouseia_we_stand_with_greek_state_museums&utm_term=cCgBptb%2Bel
 
Σας περιμένουμε όλους και όλες στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.
 
Παράρτημα Μακεδονίας-Θράκης