Συναδέλφισσες-οι

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, στο πλαίσιο της κοινής δράσης με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία (Ενιαίος Σύλλογος Αττικής, Στερεάς και Νήσων, ΠΕΣΑ, ΠΑΣΥΠΑΤΕ) ενάντια στο σχέδιο νόμου για τη μετατροπή των 5 μεγάλων κρατικών Μουσείων σε ΝΠΔΔ, με διορισμένα από τον εκάστοτε Υπουργό Διοικητικά Συμβούλια, προκηρύσσει επαναλαμβανόμενες πανελλαδικές στάσεις εργασίας εβδομάδα από τις 12 μ ως τη λήξη βάρδιας από τη Δευτέρα 6/2 ως την Πέμπτη 9/2 (ως την έκτακτη Γενική Συνέλευση).

Καλούμε τα μέλη μας να συμμετάσχουν, επίσης, στις κινητοποιήσεις που ανακοινώνονται. Το αρχικό πρόγραμμα κινητοποιήσεων είναι το κάτωθι:

Στην Αττική:
Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, στάση εργασίας 12 μ ως λήξη βάρδιας με συγκέντρωση στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο στις 12.30 (και συνέντευξη τύπου)
Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου, στάση εργασίας 12 μ ως λήξη βάρδιας με συγκέντρωση στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στις 12.30
Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, στάση εργασίας 12 μ ως λήξη βάρδιας με συγκέντρωση στο ΥΠΠΟΑ (κτίριο οδού Μπουμπουλίνας) στις 12.30
Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, στάση εργασίας 12 μ ως λήξη βάρδιας με συγκέντρωση στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης στις 12.30
 
Στην Κρήτη: οι κινητοποιήσεις θα ανακοινωθούν από την επιτροπή αγώνα Μουσείου Ηρακλείου
 
Στην Μακεδονία: οι κινητοποιήσεις θα ανακοινωθούν από το Τοπικό Παράρτημα Β. Ελλάδος
 
Την Κυριακή 5/2/2023, μέρα δωρεάν εισόδου για το κοινό, τα μέλη του ΣΕΑ μαζί με άλλους εργαζόμενους των Μουσείων θα ενημερώνουν το κοινό για τις επιπτώσεις του σχεδίου νόμου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.
 
Για τις ανάγκες απεύθυνσης στους πολίτες, στους τοπικούς βουλευτές, σας αποστέλλουμε σχετική ανακοίνωση, η οποία μπορεί να μοιράζεται στο πλαίσιο των στάσεων εργασίας σε όλες τις Εφορείες Αρχαιοτήτων και τα Μουσεία της χώρας.
 
Στόχος είναι την Τετάρτη 8/2 να πραγματοποιηθούν δράσεις σε όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο της στάσης εργασίας, που θα συναποφασιστούν με τους συναδέλφους-ισσες και τα Τοπικά Παραρτήματα. Παρακαλούνται οι συνάδελφοι να ενημερώσουν το ΔΣ του ΣΕΑ για ιδέες/διαθεσιμότητες.
 
Την Παρασκευή 10/2 όλοι και όλες στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΣΕΑ στην Αθήνα.