Συναδέλφισσες-οι
 

Σας ενημερώνουμε ότι το σχέδιο νόμου για την αποκοπή των πέντε Μεγάλων δημόσιων αρχαιολογικών Μουσείων από την Αρχαιολογική Υπηρεσία κατατέθηκε χθες βράδυ (1/2/2023) στην Βουλή.
 
Παρότι ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί η συζήτησή του στην Επιτροπή και την Ολομέλεια, φαίνεται ότι η κυβέρνηση έχει την πρόθεση να το ψηφίσει με συνοπτικές διαδικασίες εντός μίας εβδομάδας.
 
Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να αλλάξει την μουσειακή πολιτική της χώρας, χωρίς κανέναν διάλογο και καμία συναίνεση, πολιτική ή κοινωνική,  λίγο πριν κλείσει η Βουλή για εκλογές, με σκοπό να προλάβει η Υπουργός Πολιτισμού να διορίσει τους κυβερνητικούς «εκλεκτούς» ως μέλη Διοικητικών Συμβουλίων και Γενικούς Διευθυντές στα πέντε μεγάλα Μουσεία της χώρας!
 
Καλούμε όλα μας τα μέλη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη να συμμετέχουν στη στάση εργασίας 11πμ με 2 μμ και δώσουν σήμερα το παρών στις κινητοποιήσεις σε Αθήνα (Σύνταγμα) και Θεσσαλονίκη (άγαλμα Βενιζέλου), μαζί με τους άλλους εργαζόμενους-ες του ΥΠΠΟΑ.
 
Το ΔΣ θα συνεδριάσει εκτάκτως για να αποφασίσει και να αποστείλει το αγωνιστικό πρόγραμμα των επόμενων ημερών.
 
 
Το σχέδιο νόμου το βρίσκετε εδώ https://www.hellenicparliament.gr/Nomothetiko-Ergo/Katatethenta-Nomosxedia?law_id=eaf52e69-9ed9-4b3d-bbd6-af9c01714e52