ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ
Ερμού 136, 10553 Αθήνα. Τηλ-Fax.: 2103252214, E-mail:archaeol@otenet.gr, www.sea.org.gr
 
 
Αθήνα,   22/11/2021
Αρ. Πρωτ.: 249
           
Προς: τα μέλη του ΣΕΑ
 
 
Στάση εργασίας και συγκέντρωση στο ΣτΕ για το έγκλημα στο Σταθμό Βενιζέλου
 
Την Τρίτη, 23/11, στις 13:00, η αίτηση αναστολής ενάντια στον τεμαχισμό και την απόσπαση των αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης συζητείται ενώπιον της Επιτροπής Αναστολών της Ολομέλειας του ΣτΕ.
 
Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων συνεχίζει τη μάχη για να αποτραπεί το έγκλημα κατά της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Οι αιτήσεις ακύρωσης και αναστολής κατατέθηκαν τον Σεπτέμβριο 2021, πριν αρχίσουν οι εργασίες τεμαχισμού, από κοινού με τον Σύλλογο Εκτάκτων Αρχαιολόγων (Σ.ΕΚ.Α.), τον Ενιαίο Σύλλογο Υπαλλήλων Αττικής, Στερεάς και Νήσων ΥΠΠΟ, την Κίνηση Πολιτών Θεσσαλονίκης για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και φυσικά πρόσωπα-μέλη της, την Πανελλήνια Ένωση Συντηρητών Αρχαιοτήτων, το Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού ΥΠΠΟ, τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων, κατοίκους της Θεσσαλονίκης καθώς και προσωπικότητες σχετικής επιστημονικής ειδικότητας. 
 
ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ την Τρίτη 23/11 διευκολυντική στάση εργασίας από τις 12.30 ως τη λήξη του ωραρίου για την Αττική, για να συμμετάσχουμε, μαζί με άλλα σωματεία, σε κινητοποίηση στη 1 μμ έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας (Πανεπιστημίου 47).

Συνεχίζουμε συλλογικά και αγωνιστικά την προσπάθεια για να αποτραπεί το αρχαιολογικό έγκλημα!