ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ
Ερμού 136, 10553 Αθήνα. Τηλ-Fax.: 2103252214, E-mail:archaeol@otenet.gr, www.sea.org.gr
 
 
Αθήνα,   14/10/2021
Αρ. Πρωτ.: 210
 
ΠΡΟΣ: τα μέλη του ΣΕΑ
 
 
Ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΑ στην Αθήνα, Παρασκευή 22/10/2021
 
Συναδέλφισσες-οι,
 
Η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22/10/2021 στην Αθήνα, (ως δεύτερη εξ αναβολής) στον κινηματογράφο Ideal (Πανεπιστημίου 46, στάση μετρό «Πανεπιστήμιο»).  Επισυνάπτεται η άδεια απουσίας που έχει ήδη κοινοποιηθεί στις Υπηρεσίες.
Θα τηρηθούν τα μέτρα για την πρόληψη της πανδημίας, όπως αυτά ορίζονται για την προσέλευση στην εργασία (πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή rapid test) και για την παρουσία σε μη υπαίθριους χώρους (συνεχής χρήση μάσκας, χωρητικότητα αίθουσας μειωμένη κατά 50%). Για την τήρηση των αποστάσεων, παρακαλούνται τα μέλη να προσέλθουν στον χώρο από τις 9.00 πμ, ενώ η ώρα έναρξης της συνέλευσης θα είναι 10.00 πμ.
 
Ημερήσια διάταξη:
  1. Διοικητικός απολογισμός
  2. Οικονομικός απολογισμός
  3. Εγγραφές νέων μελών
  4. Πρόγραμμα δράσης του Συλλόγου
Συμμετοχή-παρακολούθηση
Τα μέλη καλούνται να παραστούν στην Γενική Συνέλευση, να την παρακολουθήσουν και να ψηφίσουν διά ζώσης, καθώς η δημοκρατική διαδικασία συζήτησης και αλληλεπίδρασης σε μια διά ζώσης συνέλευση δεν μπορεί να αντικατασταθεί με την εξ αποστάσεως διαδικασία. Ο Σύλλογος, όπως και η ΑΔΕΔΥ, τάσσεται κατά των ρυθμίσεων του Ν. 4808 (γνωστού ως «νόμος Χατζηδάκη») και τις αντιδημοκρατικές αλλαγές που επέφερε στον συνδικαλιστικό νόμο 1264/1982. Ο Σύλλογος καλύπτει τα έξοδα μετάβασης για την διά ζώσης παρακολούθηση (βλ. παρακάτω).
 
Αναγνωρίζοντας όμως την έκτακτη κατάσταση που δημιουργεί η πανδημία, καθώς και την εσπευσμένη προκήρυξη της Γενικής Συνέλευσης, που πιθανόν δημιουργούν δυσχέρειες στην δυνατότητα όλων των μελών να προσέλθουν, δίνεται η δυνατότητα σε όλα τα μέλη να παρακολουθήσουν την Γενική Συνέλευση μέσω της πλατφόρμας zoom. Για τα μέλη που θέλουν να παρακολουθήσουν την Γενική Συνέλευση μέσω του zoom, θα αποσταλεί link για προεγγραφή πριν τη Γενική Συνέλευση, μέσω του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου, για να μπορεί να ελέγχεται η ταυτοπροσωπία.
 
Συναδέλφισσες-οι που έχουν κάνει αίτημα εγγραφής στο Σύλλογο μπορούν να παρακολουθήσουν, σύμφωνα με το Καταστατικό, χωρίς δικαίωμα ψήφου μέχρι να γίνει αποδεκτή η αίτησή τους.
 
Υπενθυμίζουμε στα μέλη ότι, προκειμένου να συμμετάσχουν στις διαδικασίες της συνέλευσης, είναι απαραίτητη η τακτοποίηση τυχόν οικονομικών εκκρεμοτήτων έως και την ημέρα της συνέλευσης. Οι συνάδελφοι-ισσες που έχουν προχωρήσει σε διακανονισμό για την συνολική εξόφληση των εκκρεμοτήτων τους θα πρέπει να έχουν εξοφλήσει το ποσό των οφειλομένων συνδρομών, όπως έχει συμφωνηθεί.
Τα έξοδα μετακίνησής των μελών θα εξοφληθούν ηλεκτρονικά (μέσω web banking) το συντομότερο δυνατόν. Τα έξοδα θα καλυφθούν ως εξής:
 
  • Για θαλάσσιες μετακινήσεις, θα κατατεθεί το αντίτιμο που αντιστοιχεί σε εισιτήριο πλοίου κατηγορίας 3ης θέσης.
  • Για χερσαίες μετακινήσεις, με αυτοκίνητο ή ΚΤΕΛ ή τρένο, θα κατατεθεί το αντίτιμο που αντιστοιχεί σε εισιτήριο ΚΤΕΛ μετ’ επιστροφής.
  • Σε περίπτωση κοινής μετάβασης με ΙΧ στη συνέλευση δύο (2) και άνω μελών του ΣΕΑ θα καλυφθεί το σύνολο του κόστους μετακίνησης (απαραίτητες οι αποδείξεις καυσίμων και διοδίων).
  • Για εναέριες μετακινήσεις θα πληρωθεί το αντίτιμο που αντιστοιχεί σε εισιτήριο ΚΤΕΛ ή πλοίου, ανάλογα με τον προορισμό. Σε περίπτωση που το αεροπορικό εισιτήριο είναι χαμηλότερου κόστους από τα προαναφερθέντα, θα εξοφληθεί στο ακέραιο.
Τα παραστατικά των μετακινήσεων, παρακαλούμε να αποσταλούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Συλλόγου (archaeol@otenet.gr) μαζί με τα απαραίτητα στοιχεία: Τράπεζα (κατά προτίμηση ALPHA Bank), λογαριασμός ΙΒΑΝ, ονοματεπώνυμο πρώτου δικαιούχου.
 
 
 
                         Για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΑ,
 
Η Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας
                    
Δέσποινα Κουτσούμπα
                   
Εύα Γιατρουδάκη