Την Πέμπτη απεργούμε για τη σωτηρία των μνημείων
Όλοι στο Λευκό Πύργο στις 11.00

 
Αγαπητοί/ες συνάδελφοι/ισσες
 
Έχουν περάσει τρεις εβδομάδες από την πρώτη ανακοίνωση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων για την απαράδεκτη και παράνομη μεταβίβαση αρχαιολογικών χώρων, μνημείων, μουσείων και άλλων κτιρίων που σχετίζονται με την πολιτιστική κληρονομιά στην ΕΤΑΔ ΑΕ - και μέσω αυτής στο Υπερταμείο (ΕΕΣΣΥΠ). Παρά τις διαβεβαιώσεις των Υπουργείων Πολιτισμού και Οικονομικών, παρά τις κυβερνητικές προσπάθειες να παρουσιαστεί ως "ένα λάθος που θα διορθωθεί", πέρα από δελτία τύπου και δηλώσεις, καμιά θεσμική ενέργεια δεν έχει πραγματοποιηθεί:
- Δεν έχει διορθωθεί η Υπουργική Απόφαση ώστε να μην περιλαμβάνει τα μνημεία.
-Δεν έχει προωθηθεί καμία αλλαγή του Ν. 4389/16, καμία θεσμική ρύθμιση για την εξαίρεση όλων των ακινήτων αρμοδιότητας ΥΠΠΟΑ, όχι μόνο από την κυριότητα και τη νομή αλλά και από τη διαχείριση της ΕΤΑΔ.
-Δεν έχει δοθεί η πλήρης λίστα με τα ακίνητα αρμοδιότητας ΥΠΠΟΑ που περιλαμβάνονται στα ΚΑΕΚ των 10.119 ακινήτων (μεταξύ αυτών στη Θεσσαλονίκη ο Λευκός Πύργος, η Ροτόντα, το αρχαιολογικό μουσείο και το μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού και άλλα εμβληματικά μνημεία της αρχαίας και της νεότερης πολιτιστικής κληρονομιάς).
 
Καλούμε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα στις κινητοποιήσεις ενάντια στην εκποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς
 
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΠΟΑ
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΙΣ 11 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΟ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ ΣΤΙΣ 11.00
ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΦΩΝΗ