Ο Σύλλογος Ελλήνων αρχαιολόγων σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ  σας προσκαλούν στην προβολή του ντοκυμαντέρ της Αννέτας Παπαθανασίου "Qadir, ένας Αφγανός πρόσφυγας".
 
Για την ταινία θα μιλήσουν η δημιουργός με τον Νίκο Μεγγρέλη.
 
Qadir ένας Αφγανός Οδυσσέας
της Αννέτας Παπαθανασίου
ντοκιμαντέρ 79'
 
Επιστροφή στην πατρίδα. Το οδοιπορικό του Καντίρ, ενός Αφγανού πρόσφυγα που διέφυγε στην Ελλάδα εξαιτίας των Ταλιμπάν. Όταν μετά από 9 χρόνια επιστρέφει στα πάτρια εδάφη για να βρει την οικογένειά του έχει ανάμικτα συναισθήματα, αγωνία, χαρά και φόβο. Η χώρα είναι διαλυμένη και προσπαθεί να ανασυγκροτηθεί. Οι Ταλιμπάν υπάρχουν παντού και απειλούν με βόμβες αυτοκτονίας. Η φτώχεια, η ανασφάλεια και η αδυναμία της κυβέρνησης να δώσει έστω και τα χρειώδη στον λαό δημιουργούν συνεχώς ερωτηματικά στον Καντίρ. Θα παραμείνει στην πατρίδα του, όταν βρει την οικογένειά του, ή θα γυρίσει πίσω στην Ελλάδα; Διχάζεται ανάμεσα στους δύο κόσμους, Ανατολή και Δύση. Μια προσωπική ιστορία που μας αγγίζει. Ο  Καντίρ είναι ένας σύγχρονος Οδυσσέας. 
 
Η ταινία έχει πάει σε πολλά διεθνή φεστιβάλ και έχει πάρει βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ στην Ιαπωνία (Japan Prize) στην Ισπανία (Miradas Doc) και στην Ιταλία ( Roma Fiction Festival)
 
         Συντελεστές:
 
Σενάριο- Σκηνοθεσία
 
Αννέτα Παπαθανασίου
 
Διεύθυνση Φωτογραφίας
 
Δημήτρης Κορδελάς
 
Μοντάζ
 
Χρόνης Θεοχάρης
 
Ήχος 
 
Στέφανος Ευθυμίου
 
Μουσική
 
Μαρία-Χριστίνα Κριθαρά
 
Παραγωγοί
 
Χάρης Παδουβάς
 
Φωτεινή Οικονομοπούλου