Αθήνα, 27/6/2017

Στηρίζουμε τον αγώνα των συμβασιούχων στους ΟΤΑ.
Καμιά απόλυση. Αγώνας για μόνιμη και σταθερή δουλειά.
 
Χιλιάδες συμβασιούχοι στους ΟΤΑ κινδυνεύουν με απόλυση και μη καταβολή των δεδουλευμένων τους εξαιτίας της γνωστής απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Γνωρίζουμε, ότι η συγκεκριμένη απόφαση μπορεί να επεκταθεί σε όλο το  Δημόσιο οδηγώντας στην ανεργία  χιλιάδες συναδέλφους μας , που εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Η απόφαση αυτή αφορά όλους τους συμβασιούχους σε όλο το Δημόσιο και είναι στο πλαίσιο της εφαρμογής των συμφωνιών με την ΕΕ για :
·         Συρρίκνωση του Δημοσίου και κατάργηση χιλιάδων θέσεων εργασίας.
·         Ραγδαία ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του Δημοσίου.
·         Μετακύλιση του κόστους στους εργαζόμενους και το λαό.
·   Ανακύκλωση της ανεργίας και ακόμα μεγαλύτερη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.

Είμαστε στο πλευρό των εργαζόμενων. Το πρόβλημα μας αφορά όλους. Στο Υπουργείο Πολιτισμού το γνωρίζουμε καλά το θέμα αυτό. Το γνωρίζουμε καλά γιατί οι μισοί εργαζόμενοι στο ΥΠΠΟ είναι αορίστου χρόνου, μετά από χρόνια ταλαιπωρίας, απληρωσιάς, εναλλαγής εργασίας/ανεργίας, φόβου και αγωνίας, με κάθε μορφής ελαστικές σχέσεις εργασίας. Το γνωρίζουμε καλά γιατί και σήμερα χιλιάδες είναι που δουλεύουν στα σκάμματα, στα γραφεία, στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, με ΕΣΠΑ, με προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας». Την ίδια στιγμή που οι υπηρεσίες αδειάζουν από προσωπικό και δεν γίνονται προσλήψεις.
 
Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στους Δήμους που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή εργασία, μια διεκδίκηση που ενώνει όλους τους εργαζόμενους απέναντι στην πολιτική της εργασιακής ανασφάλειας και ανεργίας.

Διεκδικούμε μόνιμες προσλήψεις στο δημόσιο για να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες: να γίνουν αορίστου χρόνου οι συμβασιούχοι των ΟΤΑ και του λοιπού Δημοσίου, να πάψουν να καλύπτονται με συμβασιούχους οι πάγιες ανάγκες του Δημοσίου, να καταργηθεί το 24μηνο του ΠΔ 164/2004. Για το ΥΠΠΟ: να προσληφθούν άμεσα οι εργαζόμενοι με αποφάσεις δικαστηρίων και όσοι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, να προχωρήσουν άμεσα οι διαγωνισμοί για τους 33 μόνιμους αρχαιολόγους και τους 200 αρχαιοφύλακες.

Σύμφωνα με απόφαση του ΔΣ κατά πλειοψηφία, συμμετέχουμε στην Παναττική Στάση Εργασίας που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017, από τις 11:00 π.μ. μέχρι τη λήξη του ωραρίου λειτουργίας όλων των υπηρεσιών.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στη Στάση Εργασίας και στην απεργιακή συγκέντρωση  στις 11:00 π.μ. στην Πλατεία Καραϊσκάκη και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου.