ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ

Ερμού 136, 10553 Αθήνα. Τηλ-Fax.: 2103252214, E-mail:archaeol@otenet.gr, www.sea.org.gr

 

Αθήνα 10/4/2017

 

Προς:

Όλα τα μέλη του ΣΕΑ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (Κ.ΕΦ.Ε.) ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ TΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ

 

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας την 27η Μαρτίου 2017 αποφάσισε ομόφωνα ότι οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, της Ελεγκτικής Επιτροπής και των Τοπικών Παραρτημάτων θα διεξαχθούν τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2017. Επίσης αποφάσισε, για τη διευκόλυνση των μελών που υπηρετούν στην περιφέρεια, να διεξαχθούν αρχαιρεσίες εκτός από την Αθήνα και σε άλλες πόλεις με ευθύνη Τοπικών Εφορευτικών Επιτροπών, που είτε καθορίστηκαν σε τοπικό επίπεδο, είτε διορίστηκαν από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, σύμφωνα με το Καταστατικό (άρθρο 34 α, παρ. γ)

Κατόπιν απόφασης της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΑ στις 27/3/2017 θα λειτουργήσει και το Τοπικό Παράρτημα Δωδεκανήσου και Ηπείρου-Κερκύρας, εκτός από τα ήδη υφιστάμενα.

Επισημαίνουμε ότι δεύτερη κάλπη, για την εκλογή Τοπικών Επιτροπών Παραρτημάτων θα στηθεί στα ακόλουθα εκλογικά κέντρα:

  1. Για το Τοπικό Παράρτημα Μακεδονίας-Θράκης στη Θεσσαλονίκη

  2. Για το Τοπικό Παράρτημα Θεσσαλίας στη Λάρισα

  3. Για το Τοπικό Παράρτημα Κρήτης στο Ηράκλειο

  4. Για το Τοπικό Παράρτημα Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα

  5. Για το Τοπικό Παράρτημα Δωδεκανήσου στη Ρόδο

  6. Για το Τοπικό Παράρτημα Ηπείρου-Κερκύρας στα Ιωάννινα

 

Για τη συγκρότηση των Τοπικών Παραρτημάτων θα υπάρχουν δύο (2) κάλπες, μία για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΑ και μία για την Τοπική Επιτροπή στην έδρα του έκαστοτε Τοπικού Παραρτήματος και εφόσον υποβληθούν υποψηφιότητες για την Τοπική Επιτροπή.

Δικαίωμα ψήφου και υποψηφιότητας έχουν όλα τα μέλη του Συλλόγου που έχουν εκπληρώσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις ή θα τις εκπληρώσουν μέχρι και την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών σύμφωνα με το Καταστατικό (άρθρο 34α, παρ.α). Σε κάθε περίπτωση δικαίωμα συμμετοχής στις αρχαιρεσίες έχουν τα μέλη που έχουν εγγραφεί στο Σύλλογο μέχρι τις 27/3/2017 (σύμφωνα με την Εγκύκλιο του ΣΕΑ 161/6.3.2017). Τα μέλη του Συλλόγου ψηφίζουν αυτοπροσώπως με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας, του διαβατηρίου ή άλλου σχετικού πιστοποιητικού ταυτοπροσωπίας (άρθρο 34δ, παρ.β). Για τη διασφάλιση του αδιάβλητου των εκλογών είναι υποχρεωτική η προσκόμιση του βιβλιαρίου υγείας, το οποίο θα σφραγίζεται. Σε περίπτωση απώλειας του, θα συμπληρώνεται σχετική υπεύθυνη δήλωση. Κάθε ψηφοφόρος ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα μόνο μια φορά, διαφορετικά το μέλος αυτό διαγράφεται. Τέλος επισημαίνουμε ότι, όποιος ψηφοφόρος μετακινηθεί για να ψηφίσει σε άλλο εκλογικό τμήμα πέραν της εκλογικής περιφέρειας στην οποία ανήκει, μπορεί να ψηφίσει μόνο για ΔΣ και Ελεγκτική Επιτροπή, και όχι για Τοπικό Παράρτημα.

Σύμφωνα με το Καταστατικό (άρθρο 34β, παρ. γ) οι υποψηφιότητες για το Διοικητικό Συμβούλιο, την Ελεγκτική Επιτροπή και τα Τοπικά Παραρτήματα θα πρέπει να υποβληθούν στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή από αύριο Τρίτη 11/4/2017 μέχρι και την Τρίτη 25/4/2017 και ώρα 16:00. Οι δηλώσεις υποψηφιότητας για το Διοικητικό Συμβούλιο και την Ελεγκτική Επιτροπή θα πρέπει να παραδοθούν με ευθύνη των παρατάξεων ή των τυχόν μεμονομένων (εκτός συνδυασμών) υποψηφίων στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (διά του Συλλόγου) με σχετική απόδειξη παραλαβής είτε να αποσταλούν με τηλεμοιοτυπία (2103252214) είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (archaeol@otenet.gr), ή με courier (Ερμού 134-136, ΤΚ 10553, Αθήνα) το αργότερο μέχρι τις 25/4/2017 και ώρα 16:00. Οι δηλώσεις υποψηφιότητας των Τοπικών Παραρτημάτων θα πρέπει να αποσταλούν στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή από τις Τοπικές Εφορευτικές Επιτροπές έως και τις 25/4/2017 και ώρα 16:00. Υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με το άρθρο 34γ παρ. στ του Καταστατικού, οι υποψήφιοι μετέχουν στις αρχαιρεσίες είτε σε ενιαίο ψηφοδέλτιο, είτε σε παραταξιακά ψηφοδέλτια είτε ως μεμονωμένοι υποψήφιοι. Σε περίπτωση ταχυδρομικής αποστολής της δήλωσης υποψηφιότητας, παρακαλούνται οι υποψήφιοι να ενημερώσουν την Κ.ΕΦ.Ε. με ηλεκτρονικό μήνυμα (archaeol@otenet.gr).

Κατόπιν ψηφοφορίας που διεξήχθη την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης (27/3/2017) εκλέχθηκε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή με έδρα την Αθήνα, η οποία απαρτίζεται από τα εξής μέλη:

 

Τακτικά μέλη:

 

  1. Γερανίου Μαρία, τηλ. 2131322481

  2. Μεραμβελιωτάκη Έφη, τηλ. 2132139557

  3. Μπίσιλα Παναγιώτα, τηλ. 2103321791

  4. Πιπέλια Ελένη, τηλ. 2103238877

  5. Σολωμού Ελισάβετ, τηλ. 2103358142
     

Αναπληρωματικά μέλη:

 

  1. Βοσκάκη Αγγελική, τηλ. 2103722570

  2. Μπούκα Ευαγγελία

  3. Παλαιολόγος Δημήτρης

 

Οι κατά τόπους Τοπικές Εφορευτικές Επιτροπές είναι:

Μακεδονίας και Θράκης με έδρα τη Θεσσαλονίκη

Τακτικά μέλη

  1. Γκιούρα Ευλαμπία

  2. Μανδάκη Μαρία

 

Αναπληρωματικά μέλη

  1. Μπίλλη Ζωή

 

Ηπείρου και Κέρκυρας με έδρα τα Ιωάννινα

Τακτικά μέλη

  1. Κλείτσας Χρήστος

  2. Λάμπρου Βασιλική

 

Αναπληρωματικά μέλη

  1. Φάκλαρη Υπατία

 

Θεσσαλίας με έδρα τη Λάρισα

Τακτικά μέλη

  1. Αλεξίου Νεκταρία

  2. Σταντζούρης Πασχάλης

 

Αναπληρωματικά μέλη

  1. Κραχτοπούλου Αθανασία

 

Κρήτης με έδρα το Ηράκλειο

Τακτικά μέλη

  1. Κυρίμη Μαρία

  2. Σφακιανάκης Δημήτρης

Αναπληρωματικά μέλη

  1. Τζιράκη Ελένη

Δωδεκανήσου με έδρα τη Ρόδο

Τακτικά μέλη

  1. Παλαμιδά Χαρίκλεια

  2. Τσακανίκα Ελένη

Αναπληρωματικά μέλη

  1. Ψαρολογάκη Αναστασία

 

Δυτικής Ελλάδος με έδρα την Πάτρα

Τακτικά μέλη

  1. Γκάτη Μαρία

  2. Κασκαντίρη Σοφία

Αναπληρωτικά μέλη

  1. Μαγκανιώτη Ειρήνη

 

Τα μέλη του Συλλόγου μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο κι αν βρεθούν την ημέρα των εκλογών. Επισημαίνεται όμως ότι μπορούν να ψηφίσουν μόνο μια φορά (34α, παρ.β).

Για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των μελών θα εξασφαλιστεί σχετική άδεια.

Τα μέλη των Τοπικών Εφορευτικών Επιτροπών θα πρέπει να καθορίσουν τον τόπο διεξαγωγής της ψηφοφορίας και αυτός να γνωστοποιηθεί στην Κ.ΕΦ.Ε. δια του ΣΕΑ έως την Τρίτη 18/4/2017 μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (archaeol@otenet.gr), προκειμένου να οριστούν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και να ενημερωθούν τα μέλη σε νέα ανακοίνωση. Όλες οι ανακοινώσεις της Κ.ΕΦ.Ε. θα αναρτώνται και στον ιστότοπο του ΣΕΑ (www.sea.org.gr).

 

Συνημμένα: 1. Έντυπο Δήλωσης Υποψηφιότητας

 

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή

 

Μεραμβελιωτάκη Έφη

Μπίσιλα Παναγιώτα

Πιπέλια Ελένη

Σολωμού Ελισάβετ

Βοσκάκη Αγγελική

Μπούκα Ευαγγελία