ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ

Ερμού 136, 10553 Αθήνα. Τηλ-Fax.: 2103252214, 6937075765, E-mail:archaeol@otenet.gr, www.sea.org.gr

 

Αθήνα, 6/2/2017

Αρ. Πρωτ.: 56

 

ΠΡΟΣ:

  1. Όλα τα μέλη του ΣΕΑ

  2. Τις Τοπικές Επιτροπές

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

 

Έχετε ήδη ενημερωθεί πως την Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, το Γραφείο της Υπουργού έστειλε στον ΣΕΑ το σχέδιο του νέου Οργανισμού του ΥΠΠΟΑ, όπως αυτό διαμορφώθηκε από την ομάδα εργασίας του Υπουργείου και την Γενική Γραμματέα.

Σύμφωνα με παλαιότερη απόφαση του Δ.Σ. που είχε κοινοποιηθεί στα μέλη του Συλλόγου, η θέση του ΣΕΑ έναντι του σχεδίου του νέου Οργανισμού θα διαμορφωθεί λαμβάνοντας υπόψη τις απόψεις των μελών του Συλλόγου.

Για το λόγο αυτό θα συγκληθούν Συνελεύσεις με πρωτοβουλία των Τοπικών Επιτροπών έως την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, ώστε να αποτυπωθούν οι απόψεις των μελών του Συλλόγου επί του σχεδίου του νέου Οργανισμού. Η ασφυκτική χρονική προθεσμία προκύπτει από το γεγονός ότι το σχέδιο ετέθη υπόψη του Δ.Σ. στις 3 Φεβρουαρίου, ενώ ο νέος Οργανισμός θα πρέπει να έχει αποσταλεί από το ΥΠΠΟΑ στο ΥΔΜΗΔ έως τις 15 Φεβρουαρίου. Το Δ.Σ. θα συνεδριάσει εκτάκτως την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, ώστε να κωδικοποιήσει τις εκτιμήσεις και τις προτάσεις του ΣΕΑ και να τις καταθέσει στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ.

Όσοι συνάδελφοι βρίσκονται σε περιοχές οι οποίες δεν καλύπτονται από τις Τοπικές Επιτροπές του Συλλόγου παρακαλούνται να αποστείλουν τις απόψεις τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Συλλόγου (archaeol@otenet.gr ), είτε μεμονωμένα είτε ανά Εφορεία Αρχαιοτήτων.

 

Εκτός από τις Τοπικές Συνελεύσεις, για τις οποίες θα υπάρξει ενημέρωση από τα Τοπικά Παραρτήματα, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των μελών του ΣΕΑ στην Αθήνα, την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 13:30, στο κτίριο του ΣΕΑ, Ερμού 136.

 

Για το ΔΣ του ΣΕΑ

Η Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

         Όλγα Σακαλή Φώτης Γεωργιάδης