ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ

Ερμού 136, 10553 Αθήνα. Τηλ-Fax.: 2103252214, 6937075765, E-mail:archaeol@otenet.gr, www.sea.org.gr

 

Αθήνα, 29/9/2015

Αρ. Πρωτ.: 335

 

ΠΡΟΣ

Όλα τα μέλη του ΣΕΑ

 

Αγαπητοί/ες συνάδελφοι/σες,

 

Στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΑ (14/9/2015) αποφασίστηκε η πραγματοποίηση 6 περιφερειακών συναντήσεων εργασίας των μελών του - στο Ηράκλειο, την Καβάλα, την Τρίπολη, τα Ιωάννινα, τη Ρόδο και τη Μυτιλήνη - με σκοπό τη συζήτηση και διαμόρφωση απόψεων για έναν, επιστημονικά και διοικητικά, σύγχρονο και λειτουργικό Οργανισμό στο αυτόνομο και πάλι Υπουργείο Πολιτισμού (π.χ. δομή και αρμοδιότητες υπηρεσιών, ελλείψεις, στελέχωση, χρηματοδότηση, αξιολόγηση/αξιοκρατία, υπηρεσιακές σχέσεις).

 

Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 3 αντίστοιχες θεματικές συναντήσεις για τον Οργανισμό σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη, όπου συζητήθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με τη λειτουργία των Μουσείων και των Εφορειών Αρχαιοτήτων, ενώ ενεργοποιήθηκε και διαδικτυακή πλατφόρμα για την ηλεκτρονική κατάθεση απόψεων των μελών μας (http://forumsea.gr/). Ο παραπάνω κύκλος συζητήσεων θα καταλήξει στη διοργάνωση Ημερίδας για τον Οργανισμό, πιθανότατα το Νοέμβριο στην Αθήνα.

 

Στο πλαίσιο αυτό, προσκαλούμε όλους τους συναδέλφους από τις υπηρεσιακές μονάδες της περιφέρειας, που λόγω της γεωγραφικής απόστασης δυσκολεύονται να παρευρεθούν στις τακτικές συνελεύσεις του Συλλόγου στην Αθήνα, να ζωντανέψουν με την παρουσία και τις σκέψεις τους το διάλογο για τον Οργανισμό του Υπουργείου μας. Η συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων συναδέλφων και η ανταλλαγή απόψεων στην κρίσιμη αυτή πολιτική και οικονομική συγκυρία είναι ιδιαίτερα σημαντική! 

Για το λόγο αυτό, ο Σύλλογος θα διασφαλίσει άδεια απουσίας για τη συμμετοχή των συναδέλφων στις 6 περιφερειακές συναντήσεις εργασίας.

 

Για το αμέσως επόμενο διάστημα προγραμματίζονται: 

 

1. Κρήτη: Αίθουσα του Τ.Σ.Μ.Κ. - Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου (Ξανθουδίδη και Χατζιδάκη), Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015, ώρα 12.00

Θα παραβρεθούν, εκ μέρους του ΔΣ οι Όλγα Σακαλή, Αμαλία Τσιτούρη και Γρηγόρης Βαφειάδης. 

 

2. Ανατολική Μακεδονία: Άβδηρα - Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων, Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015, ώρα 11.00

Θα παρευρεθούν, εκ μέρους του ΔΣ, οι Όλγα Σακαλή, Γεωργία Στρατούλη, Θέμης Βάκουλης και Άρης Μπαχλάς.

 

Καλή αντάμωση και καλή μας εργασία!

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ