Τη Δευτέρα 8 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε δημόσια συζήτηση του Σ.Ε.Α. για το παρόν και το μέλλον του ΤΑΠ. Τη συζήτηση παρακολούθησαν ο Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Σαρακατσάνης και ο Νομικός Σύμβουλος κ. Βλασσόπουλος

Για τη δημόσια συζήτηση για το ΤΑΠ

 

Τη Δευτέρα 8 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε δημόσια συζήτηση του Σ.Ε.Α. για το παρόν και το μέλλον του ΤΑΠ.

Τη συζήτηση παρακολούθησαν ο Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Σαρακατσάνης και ο Νομικός Σύμβουλος κ. Βλασσόπουλος μεταφέροντας τη διάθεση του Υπουργού να θέσει σε προτεραιότητα και να βρει λύση για πιεστικά προβλήματα που έχουν ανακύψει από την αδυναμία του ΤΑΠ να καταβάλλει τα λειτουργικά έξοδα των Εφορειών Αρχαιοτήτων και των Μουσείων. Το θέμα αυτό θα απασχολήσει μεταξύ άλλων, τη συνάντηση που θα πραγματοποιήσει σήμερα το ΔΣ του ΣΕΑ με τον Υπουργό, κ. Π. Παναγιωτόπουλο.

Από τη συζήτηση αναδείχτηκαν τόσο η αναγκαιότητα ύπαρξης του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων και ο νευραλγικός του ρόλος, όσο και οι δυνατότητες εκσυχρονισμού και ανάπτυξής του, προκειμένου να ανταποκριθεί στις σύχρονες ανάγκες των μνημείων.

(Συνημμένα σας αποστέλλεται η εισήγηση με τις θέσεις του ΣΕΑ για το ΤΑΠ, καθώς επίσης και το link για το βίντεο με τις ομιλίες και τη συζήτηση http://www.youtube.com/watch?v=tDaCil59fhg&feature=youtu.be , που έχει αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του ΣΕΑ www.sea.org.gr)

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ