Αθήνα, 2/12/2014

Αρ. Πρωτ.: 533

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΒΛΑΖΑΚΗ

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου 2014, η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων προς τιμήν της επίτιμης Γενικής Διευθύντριας Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Δρ. Μαρίας Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας της Εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας κ. Βασίλειος Πετράκος, καθώς και πλήθος συναδέλφων και φίλων της κ. Βλαζάκη. Για το έργο και την προσφορά της στην Αρχαιολογική Υπηρεσία μίλησαν οι: Δημήτρης Αθανασούλης, μέλος ΔΣ του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων και προϊστάμενος της ΕΦΑ Κυκλάδων, Ευγενία Γατοπούλου, Γενική Διευθύντρια Αναστήλωσης Μουσείων και Τεχνικών Έργων, Χαράλαμπος Κριτζάς, Επίτιμος Διευθυντής Επιγραφικού Μουσείου, Άρτεμις Παπαθανασίου, νομικός σύμβουλος Υπουργείου Εξωτερικών, Μανώλης Τσιτσιρίδης, αρχιτεχνίτης ανασκαφών στην ΕΦΑ Χανίων, Σουζάνα Καπελώνη-Χούλια, Διευθύντρια Μουσείων και Μαρία Μερτζάνη, Διευθύντρια Συντήρησης Αρχαίων και Νεότερων Μνημείων. 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων πρόσφερε τιμητική πλακέτα στην κ. Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη ως ένδειξη τιμής για την προσφορά της στην Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Σας αποστέλλουμε το κείμενο-χαιρετισμό της προέδρου του ΣΕΑ κ. Όλγας Σακαλή, την επιστολή της κ. Μαρίας Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη προς το προσωπικό της ΓΔΑΠΚ και φωτογραφίες από την εκδήλωση.

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ