Συναδέλφισσες-οι,

 

Μετά την κατάπτυστη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η ΑΔΕΔΥ κήρυξε νέα απεργία – αποχή από όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την προσχηματική αξιολόγηση, αλλά και με τον επαναπροσδιορισμό με νέα κριτήρια της μετατροπής των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, καλώντας και τις Ομοσπονδίες να πράξουν το ίδιο. Ήδη η ΠΟΕ - ΥΠΠΟ έχει ανταποκριθεί στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ, προκηρύσσοντας αντίστοιχη απεργία-αποχή από τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014, ημέρα κοινοποίησης της σχετικής εξώδικης γνωστοποίησης στα αρμόδια Υπουργεία.

Κανείς δεν υποχρεούται να συμμετάσχει σε μια έωλη διαδικασία ψευδο-αξιολόγησης, όταν ζητούνται στο τέλος του 2014 οι εκθέσεις του 2013, ενώ το ίδιο το ΥΔΜΗΔ έχει δηλώσει ότι ο τρόπος αξιολόγησης θα αλλάξει από την επόμενη χρονιά!

Άλλωστε, όσον αφορά στη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, αφ' ενός η αρχική απόφαση επιμερισμού των ποσοστών δεν ισχύει λόγω σοβαρών ανακριβειών του καταλόγου των υπηρετούντων υπαλλήλων, σύμφωνα με έγγραφο της ΓΔΑΠΚ που έχει σταλεί στις Υπηρεσίες από τον Ιούλιο, και αφ' ετέρου η Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς δεν έχει εκδώσει νέα απόφαση επιμερισμού ποσοστών, δηλώνοντάς μας ότι συμμετέχει στην απεργία - αποχή. Ως εκ τούτου, ούτε οι εισηγητές ούτε οι αξιολογητές των υπηρεσιών που υπάγονται στη ΓΔΑΠΚ δεν υποχρεούνται να προχωρήσουν τις διαδικασίες.

Συναδέλφισσες-οι, μέχρι στιγμής η επιμονή και η μαζικότητα της αποχής έχουν αναγκάσει την κυβέρνηση σε υποχώρηση. Το μέτωπο δεν πρέπει να σπάσει ούτε τώρα. Ο Ν. 4250/14 καταργείται στην πράξη αν εμείς δεν τον εφαρμόσουμε.

 

Συνημμένα:

  1. Δελτίο Τύπου ΑΔΕΔΥ

  2. Ανακοίνωση ΠΟΕ-ΥΠΠΟ-Αποφάσεις ΓΣ

  3. Εξώδικο ΠΟΕ-ΥΠΠΟ για απεργία-αποχή 
     

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ