Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, κατ’ εφαρμογήν της ομόφωνης απόφασης της Γενικής του Συνέλευσης προχώρησε σήμερα 18.6.2008 σε 24ωρη απεργία, με κύρια αιτήματα

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, κατ’ εφαρμογήν της ομόφωνης απόφασης της Γενικής του Συνέλευσης προχώρησε σήμερα 18.6.2008 σε 24ωρη απεργία, με κύρια αιτήματα:

α) την απόσυρση του Νομοσχεδίου για τη μετατροπή του Μουσείου Ακρόπολης σε ΝΠΔΔ, 
β) την αύξηση των αποδοχών για την αξιοπρεπή διαβίωση των αρχαιολόγων, 
γ) τη στοιχειώδη χρηματοδότηση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας για την προστασία των μνημείων και την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Η πολιτική ηγεσία, αντί να συζητήσει τα δίκαια αιτήματά μας, προσέφυγε, με πρωτοφανείς συνοπτικές, διαδικασίες στα δικαστήρια, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία μας. Κατά την ακροαματική διαδικασία μοναδικός μάρτυρας του ΥΠΠΟ κατά του δικαιώματος των εργαζομένων αρχαιολόγων του Υπουργείου Πολιτισμού να διεκδικούν τα δίκαια αιτήματά τους ήταν ο κ. Δημήτριος Παντερμαλής, πρόεδρος του Οργανισμού Ανέγερσης Νέου Μουσείου Ακρόπολης. Η Πρόεδρος Πρωτοδικών που διεξήγαγε τη δίκη και εξέδωσε τη σχετική απόφαση, ήταν η κ. Σπυριδούλα Μοσχονά.

Η δικαστική απόφαση μας κοινοποιήθηκε αφού είχε ήδη ξεκινήσει η προγραμματισμένη 24ωρη απεργία (8.15 π.μ. της 18.6.2008). Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης πληροφορηθήκαμε ότι κατ’ εντολήν της πολιτικής ηγεσίας ζητήθηκαν τηλεφωνικά και προς εκφοβισμό, ονομαστικοί κατάλογοι των απεργούντων!

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων είναι υποχρεωμένος, μετά από όλα αυτά, να καταγγείλει τον ακραίο αυταρχισμό, την πρωτοφανή αδιαλλαξία και τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού, η οποία, στην ουσία, με τον τρόπο αυτόν επιχειρεί να ακυρώσει το δημοκρατικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία.

Εμείς, οι μαχόμενοι αρχαιολόγοι του Υπουργείου Πολιτισμού, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα μας, ανυποχώρητοι.      

Τα μνημεία ανήκουν σε όλους μας και δεν εκχωρούνται.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ