Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 22 Απριλίου. Καλούμε τα μέλη του Συλλόγου να δώσουν δυναμικά το παρών στην απεργία

Ανακοίνωση
 
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 22 Απριλίου. Καλούμε τα μέλη του Συλλόγου να δώσουν δυναμικά το παρών στην απεργία και τα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα και άλλες πόλεις.
 
Με αμείωτη ένταση συνεχίζουν τα σενάρια για περαιτέρω περικοπές στις αποδοχές και τα εργασιακά δικαιώματα των δημοσίων υπαλλήλων και όλων των εργαζόμενων.
 
Βιώνουμε τη μεγαλύτερη επίθεση στα δικαιώματά μας μετά τη μεταπολίτευση. Τα πακέτα των μέτρων διαδέχονται το ένα το άλλο και όλα ρίχνουν τα βάρη της κρίσης στους εργαζομένους και την κοινωνία, μιας κρίσης για την οποία δεν έχουν καμία ευθύνη οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και ειδικά στο ΥΠΠΟΤ.
 
Μέσα στα πλαίσια της επίθεσης στα εργασιακά και μισθολογικά μας δικαιώματα μειώνονται κατακόρυφα τα εισοδήματά μας. Έχει χαθεί ο 14ος και διακυβεύεται ο 13ος μισθός.
 
Με πρόσχημα την κρίση προωθείται η κατάργηση και συγχώνευση Δημόσιων Υπηρεσιών με κυρίαρχο κριτήριο τον περιορισμό των μισθολογικών δαπανών και απειλούνται παροχές προς τους εργαζόμενους. Απειλούνται με αναγκαστικές και υποχρεωτικές μετατάξεις, ακόμη και με απόλυση και μόνιμοι εργαζόμενοι (ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου). Ειδικότερα για τους εργαζόμενους στο ΥΠΠΟΤ που κατάφεραν μετά από πολλούς αγώνες να γίνουν από συμβασιούχοι αορίστου χρόνου, μετά από μακροχρόνια προϋπηρεσία και εξειδίκευση πάνω στο αντικείμενο εργασίας τους αυτή η προοπτική μοιάζει ηθικά απαράδεκτη και άδικη.
 
Με το πρόγραμμα Καλλικράτης προωθείται η κατάργηση και η συγχώνευση πολλών υπηρεσιών και η απόλυση συμβασιούχων.
 
Τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στο Δημόσιο βρίσκονται και πάλι στο στόχαστρο. Το Τ.Π.Δ.Υ. αδυνατεί να καταβάλλει το εφάπαξ στους δικαιούχους. Πολλοί συνταξιούχοι δεν προλαβαίνουν να πάρουν το εφάπαξ αφού η καταβολή του καθυστερεί για δύο και πλέον χρόνια. Τα προβλήματα στο ασφαλιστικό θα ενταθούν από το πάγωμα των προσλήψεων μονίμου προσωπικού και την περαιτέρω επιδείνωση της σχέσης εργαζομένων- συνταξιούχων. Για το ήδη υποστελεχωμένο ΥΠΠΟΤ με 4.200 οργανικά κενά, οποιοδήποτε πάγωμα προσλήψεων θέτει σε κίνδυνο την προστασία των μνημείων, κλείνει μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, υποβαθμίζει την εικόνα της χώρας ως ποιοτικού τουριστικού προορισμού.
 
Μέσα σε αυτό το ζοφερό κλίμα για όλους, εμείς διεκδικούμε:
 
• Να ανακληθούν τα αντιλαϊκά μέτρα.
 
• Πραγματικές αυξήσεις στους εργαζόμενους.
 
• Δίκαιο φορολογικό σύστημα.
 
• Όχι στην οικονομική ασφυξία της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Αύξηση των κονδυλίων για τον πολιτισμό.
 
• Όχι στο πάγωμα των προσλήψεων. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με αξιοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες για να καλυφθούν οι ανάγκες της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Να μονιμοποιηθούν όσοι συμβασιούχοι που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
 
• Να δώσει το Κράτος τις εισφορές που οφείλει στα ασφαλιστικά Ταμεία. Όχι στην αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.
 
• Μία σχέση εργασίας στον δημόσιο τομέα, η μόνιμη εργασία. Μονιμοποίηση των εργαζόμενων αορίστου χρόνου.
 
• Εξορθολογισμός της λειτουργίας του ΥΠΠΟΤ με κατάργηση των οργανισμών που σπαταλούν το Δημόσιο χρήμα (ΟΠΕΠ Α.Ε. κλπ).
 
• Καμία απόλυση Δημοσίων υπαλλήλων.
 

Όλοι στην 24ωρη απεργία την Πέμπτη 22 Απριλίου 2010
 
Μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις
 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ