Αθήνα, 10/12/2007

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Οι εργασίες της Τακτικής Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης της 4ης Δεκεμβρίου 2007 που πραγματοποιήθηκε στο Βυζαντινό Μουσείο, ολοκληρώθηκαν με χαρακτηριστικό την μεγάλη συμμετοχή των μελών του Συλλόγου μας, παλαιών και νέων.

Στη Συνέλευση υπερψηφίστηκε και εγκρίθηκε ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του απερχόμενου Δ.Σ. Με την ευκαιρία αυτή, το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί όλα τα μέλη για την εμπιστοσύνη που το περιέβαλαν και για την ευρύτατη αποδοχή της δράσης του από το 2005 έως το 2007. 
Ακόμη, στην Γ.Σ. έγινε η εκλογή της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής και αποφασίστηκε η διεξαγωγή των αρχαιρεσιών για την 28η Ιανουαρίου του 2008 καθώς και η αποκέντρωση της διαδικασίας με κάλπες στην περιφέρεια (βλ. σχετική εγκύκλιο της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής - ΚΕΦΕ).
Στην ίδια Συνέλευση, το Δ.Σ. δια του προέδρου του εισηγήθηκε και έγινε αποδεκτό από το Σώμα να προχωρήσει ο Σύλλογος σε απεργιακές κινητοποιήσεις:

  1. Στις 12/12/07 συμμετέχοντας στην απεργία της Γ.Σ.Ε.Ε. και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για το ασφαλιστικό,
  2. Για την οικονομική αναβάθμιση του κλάδου,
  3. Για την εξίσωση της εκτός έδρας αποζημίωσης με εκείνη των μηχανικών του Δημοσίου.

Για το τελευταίο εξασφαλίστηκε ήδη η συνεργασία και ο συντονισμός με την Πανελλήνια Ένωση Συντηρητών Αρχαιοτήτων (Π.Ε.Σ.Α.)

Τέλος, στην Συνέλευση εκφράστηκε από τον Πρόεδρο και όλους τους ομιλητές η βούληση για την διεξαγωγή των αρχαιρεσιών με τη συγκρότηση ενός ενιαίου ψηφοδελτίου, όπου θα συμμετέχουν όλες οι παρατάξεις, ώστε να δοθεί ένα μήνυμα ενότητας του κλάδου απέναντι στις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει ο νέος ενιαίος Σύλλογος. Η αναζήτηση κοινής δράσης, παρά τις όποιες παραταξιακές διαφορές, θα πρέπει να αποτελεί βασικό στόχο για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο θα κληθεί να αντιμετωπίσει μείζονα προβλήματα για τον κλάδο των αρχαιολόγων αλλά και γενικότερα για την προστασία των μνημείων.

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί τα νέα και παλιά μέλη του Σ.Ε.Α. να συμμετάσχουν ενεργά στην Διοίκηση και στις δράσεις του, θέτοντας υποψηφιότητα τις προσεχείς εκλογές.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΑ,

Ο Πρόεδρος

Δημήτρης Αθανασούλης

Η Ειδική Γραμματέας

Έλενα Κουντούρη