ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ
Ερμού 136, 10553 Αθήνα. Τηλ-Fax.: 2103252214, E-mail:archaeol@otenet.gr, www.sea.org.gr
 
 
Αθήνα,   15/2/2023
                                                                                                              
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Οι διακρίσεις των δημόσιων Μουσείων είναι η έμπρακτη απάντηση στην Υπουργό Πολιτισμού
 
Άλλη μια διεθνής διάκριση για το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Το βίντεο της σε εξέλιξη περιοδικής έκθεσης «Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης: 60 χρόνια | 60 στιγμές» κέρδισε το βραβείο Popular Choice Award 2022 στον διεθνή διαγωνισμό Museums in Short. Ένα ελληνικό δημόσιο μουσείο πρώτο στην επιλογή του κοινού σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, όπως ανακοινώθηκε χτες.
 
Το βίντεο μπορείτε να το δείτε εδώ
https://www.museumsinshort.eu/partecipanti/dettaglio_video_2022.asp?id=475&idanno=11
 
Η διάκριση αυτή προστίθεται στις διεθνείς διακρίσεις των πέντε δημόσιων αρχαιολογικών Μουσείων , τα οποία η Υπουργός Πολιτισμού προσπάθησε να παρουσιάσει στη Βουλή ως "αγκυλωμένους γραφειοκρατικούς μηχανισμούς".
 
Η ίδια η πραγματικότητα των Μουσείων και η πρωτοπόρα δουλειά των συναδέλφων σε αυτά τις τελευταίες δεκαετίες, με τη μορφή τους ως ειδικών περιφερειακών υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ, είναι η καλύτερη απάντηση για τις ψευδεπιγραφές εξαγγελίες της κυβέρνησης "περί εκσυγχρονισμού" των Μουσείων.
 
Ενημερώνουμε την κυβέρνηση ότι οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες στα Μουσεία θα συνεχίσουν να παράγουν έργο για τον πολιτισμό ως δημόσιο αγαθό για όλους και όλες, ενάντια στις προθέσεις της κυβέρνησης και τα δοτά Διοικητικά Συμβούλια.
 
Τα δημόσια Μουσεία δεν θα γίνουν ούτε κυβερνητικά υποχείρια ούτε οίκοι εμπορίου