ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ
Ερμού 136, 10553 Αθήνα. Τηλ-Fax.: 2103252214,Email:archaeol@otenet.gr,
www.sea.org.gr

Αθήνα, 24/6/2020
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΠΟΥ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΡΥΦΑΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ ΑΥΤΗΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                                                                                     
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια και απορία του για την απόφαση του συναδέλφου Ντίνου Κίσσα να ασκήσει αιφνιδιαστικά ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στη διενέργεια εκλογών, λίγες μόνο ημέρες πριν τη διεξαγωγή τους, τη Δευτέρα 29 Ιουνίου σε όλη την επικράτεια. Η αίτηση εκδικάζεται το πρωί της Πέμπτης 25 Ιουνίου στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Πρόκειται για μια  ενέργεια που στρέφεται ενάντια στο σύνολο του σώματος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων στερώντας από τα μέλη το δικαίωμα να προσέλθουν μαζικά στην κορυφαία δημοκρατική διαδικασία του Σ.Ε.Α., αυτή των εκλογών για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου, Ελεγκτικής Επιτροπής και Τοπικών Επιτροπών των ανά τη χώρα Παραρτημάτων. Η απόπειρα να τεθεί ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων υπό δικαστική ομηρία, σε μια συγκυρία ιδιαίτερα κρίσιμη, όταν δρομολογούνται μείζονος σημασίας ζητήματα όπως ο νέος οργανισμός του ΤΑΠΑ, το ζήτημα της τύχης των αρχαιοτήτων του σταθμού Βενιζέλου στο Μετρό Θεσσαλονίκης, η μετατροπή των Μεγάλων Μουσείων σε ΝΠΔΔ, και ενώ πληθαίνουν οι πληροφορίες για προετοιμασία ενός νέου οργανισμού στο ΥΠ.ΠΟ.Α., πολύ φοβούμαστε ότι κρύβει σκοπιμότητες όχι μόνο προσωπικές αλλά πολύ περισσότερο πολιτικές.

Καλούμε τις παρατάξεις του Σ.Ε.Α. που με απόλυτη συνέπεια υπέβαλαν εγκαίρως τις υποψηφιότητες σε άριστη συνεργασία με την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, η οποία βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για τη διενέργεια των εκλογών, αλλά και όλα τα μέλη του Σ.Ε.Α. να αναμένουν ανακοίνωση του Συλλόγου σχετικά με την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία θα εκδοθεί αύριο Πέμπτη 25 Ιουνίου, και να βρίσκονται σε εγρήγορση για να στηρίξουν με ακόμα μεγαλύτερο σθένος τις μαζικές διαδικασίες του Συλλόγου, συμμετέχοντας δυναμικά στις αρχαιρεσίες της Δευτέρας, 29 Ιουνίου.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ